fejlec

Jóga

Van az egészségmegőrzésnek, a testgyakorlásnak, a mentális épülésnek ezer módja, mégis ezek közül kiemelném ezt a több ezer éves múlttal rendelkező módszert, mely talán a legnépszerűbb technika arra, amit minden ember leginkább szeretne elérni: derűs és kiegyensúlyozott maradni mindig, minden körülmények  között. 

Ez olyan szépen hangzik, hogy talán utópia is, minden esetre, amit mindenképp megtehetünk, az az, hogy törekszünk rá.
Ehhez segít hozzá a jóga, mely  nem sport és a testünk fejlesztése elsősorban, bár igen fontos részét képezi ez is.

Én elsősorban a jógát, mint gondolkodásformát emelném ki elsősorban, melynek vezérgondolata a "nem ártás" legfelsőbb elve, melybe természetesen a magamnak való nem ártás is beleértendő.
A jóga elvei magukban foglalják a minden élőlény iránti szeretetet és segítséget,

    • az élet tiszteletét,
    • a békességet a Földön,
    • a természet és a környezet védelmét, valamint
    •  minden nemzet, kultúra és vallás tiszteletét.

Ha a jóga ezen elveit mindenki megvalósítaná, földünk paradicsommá változna. Nem lenne háború, erőszak, öldöklés és senki nem okozna fájdalmat a többi élőlénynek.
Ha az emberek követnék a jóga útját, szeretet és kölcsönös megértés lenne a jutalmuk egy egészséges, virágzó és nem-szennyezett környezetben.

Természetesen a jóga szerves része a légzőgyakorlatok és az ászanák gyakorlása. Az ászanák kivitelezése annyiban különbözik a tornától, hogy ezeket lassan, koncentrálva kell végezni. Ez hat az izmokra, a belső szervekre és a lélekre egyaránt.

A biorezonanciás mérés alkalmával a gép javasolhatja a jógát a kliens számára. És ilyenkor biztosak lehetünk benne, hogy az illetőnek nagy szüksége van rá úgy is, mint fizikai aktivitásra és úgy is, mint mentális fejlődésre, lelki épülésre.