fejlec

Ízületek

ÍZÜLETEK

Csontjaink egymáshoz képesti elmozdulását vagy éppen stabilitását a különböző összeköttetések biztosítják.
A legmozgékonyabb forma, amikor a csontok ízületek segítségével kapcsolódnak egymáshoz.
Az ízületek felépítésében mindenekelőtt két csont,- azaz ízületi végre van szükség, melyek közül az egyik domború, a másik pedig e domború csontvéghez igazodó homorú felszínű. Ezek az ízületi fej és vápa.
Az ízület mozgása során a két porcfelszín úgy  csúszik egymáson, mint a korcsolyázó a jégen.
A  porc épségének rendkívül fontos szerepe van az ízület zavartalan működésében. Az ízületi fej és vápa között csúszós kenőanyag, az ízületi folyadék csökkenti a súrlódást.

Az ízületek problémáját nagyon sok minden okozhatja. Talán leggyakoribb ok, hogy a mai étkezés nem tartalmaz elég ásványi anyagot, vitamint. A stressz szintén nagy rombolást végez a savasodás által a szervezetben, ezen kívül a méreganyagok lerakódása a bélrendszerben és a májban szintén vezethet ízületi problémákhoz. Külön figyelmet érdemel a gombák esetleges jelenléte is (biorezonancia!).
Az ízületek túlzott igénybevétele ( sportolók) is oka lehet az ízületi porc kopásának.
Ezen kívül pedig mindenképpen figyelembe kell vennünk, hogy a földsugárzások is hatnak ránk és ha az állandó tartózkodási helyünk - leggyakrabban fekhelyünk - ilyen zónába esik, gyakran oka lehet ez is az indokolatlannak tűnő végtagfájdalmaknak.

Éppen ezért itt is kiemelt fontossága van a SCIO mérésnek, mely során már az első percekben kiderül, hogy terheli-e a szervezetet bármilyen káros sugárzás. Ennek hatását a géppel is lehet csökkenteni, de ilyenkor érdemes szakember segítségét igénybe venni és a fekhelyet semleges zónába tenni, vagy egyéb módon korrigálni ezt a helyzetet.
Az ízületek  energetikai stimulálása is sokszor hoz látványos javulást. Ezen alkalmakat érdemes összekötni a teljes gerinc harmonizálásával, bármelyik ízületről legyen szó. Ezen kívül a stresszoldás is fontos részét képezi a találkozásnak, hiszen a legjobb eredmények akkor várhatók, ha mindig holisztikusan tekintünk a szervezetre.

A géppel a meridiánok mentén jelentkező blokkokat is oldani lehet, nagyon sokszor önmagában már ez is elegendő lenne.

Mindenképpen javasolt a természetes anyagok segítsége is. Bátran mondhatom, hogy  a legnagyobb eredményt - rendkívül nagyszámú eset bizonyítéka alapján - az  Artifit használata jelenti, mely önmagában is hatékony. Az eredmény felgyorsítható a Nahrin Barackíró, Basico  és az Articsóka használatával.