fejlec

Gerinc


GERINC

A hát-és derékfájdalmakról , gerincünk problémáiról az emberiség fennállása vagyis két lábon járásunk óta van tudomásunk. Gyakoriságuk azonban az utóbbi időkben megnőtt és mára szinte népbetegséggé vált.
A gerincfájdalom sok esetben a helytelen tartás, -mozgás, -életmód következménye. Gyakran örökölt tényezők vagy fizikai túlterhelés is szerepet játszik az elváltozások kialakulásában.
A kilépő idegfonatok nyomódását vagy húzódását igen gyakran a tartós stressz is okozhatja, jól megfigyelhető, hogy a hát-és derékproblémák kialakulása sok esetben valamilyen lelki terheléssel kapcsolható össze.

Gerincünk karbantartása kulcsfontosságú, mert a csigolyák kopásai, elmozdulásai érdekes módon nem csak mozgásbeli korlátok elé állítanak minket. A csigolyablokkok belső szervekre gyakorolt hatását nagyon sok természetgyógyász ismeri és vannak iskolák, amelyek szerint szinte minden probléma kezelését gerinc terépiával kellene összekötni.

 Hogyan lehet ezt magyarázni?

Az egész vázrendszer központi eleme a gerincoszlop.

Az élet tengelyének is nevezett gerinc nem csak a test támasztószerve, hanem a gerincvelő védőburka is.
A gerincvelő a szervek, szövetek, sőt az összes sejt valamennyi funkciójának egyik legfontosabb fölérendelt vezérlőszerve.
A fájdalmak, működési zavarok és szervi panaszok jó részét gyakran a gerincvelőből kiinduló idegek működési zavara okozza. Nyomásuk, húzódásuk nem csak hátfájást, hanem ritmuszavart, emésztési problémákat, fülzúgást, különböző allergiákat, mellkasi fájdalmat, szédülést vagy fejfájást egyaránt előidézhet.

A hosszan tartó gerinc-és ízületi problémákban szenvedő betegek gyakran hallják az orvostól, hogy mindez kopás következménye, ami ellen semmit sem lehet tenni.
Tudnunk kell azonban, hogy valamennyi szerv, szövet, csont és ízület folyamatos felépülési illetve leépülési folyamaton megy keresztül. Ennek köszönhetően még olyan helyzetekben is van mód javulásra, mikor azt az orvostudomány kizártnak tartja.
Legfontosabb feladat a fennálló probléma esetén egy megfelelő, kiváló manuálterapeuta megkeresése, mellyel sok esetben pillanatok alatt látványos javulás érhető el.

A biorezonancia is rendkívüli fontosságot tulajdonít a gerinc állapotának. Sokszor fordul elő, hogy a gép már a tesztelés során figyelmeztet, hogy a gerinc program az egyik legfontosabb feladat.
Segítségével csigolyáról csigolyára fel lehet mérni a gerinc energetikai állapotát, majd rögtön utána lefuttatni a kiegyensúlyozó  programot. A gép "Bodywiever" programja "mozi-szerűen" ábrázolja azt az animációt, melynek során a csigolyák energetikai stimulálásban részesülnek.

A természetes anyagok használata is sokszor hoz enyhülést: a svájci 31-es olaj és a Boróka krém együttes bedörzsölése nagy fájdalomcsillapító hatású, így a feszülés, görcs  lényegesen enyhül, mely a legfontosabb, hogy a regeneráció elindulhasson.
Igen nagy eredmények érhetők el gerincpanaszoknál is az Artifit-tel valamint az OsArTen kapszulával, melynek elnevezése a latin rövidítésből - csont, ízület, inak - származik.