fejlec

Gombák-Paraziták


GOMBÁK, PARAZITÁK

A
gombák olyan növényi mikroformák, melyek bolygónkon évezredek óta élnek és virulnak. Mindenhol jelen vannak, ezerféle gomba és penész tartozik közéjük, ők a természet újrahasznosítói, mivel lebontják a pusztulófélben lévő anyagokat.

Néhány gomba hasznos az emberi tápcsatornában, néhány viszont nem. Hogyan vált a gombák elszaporodása a modern világ rejtett járványává?

Ha a bélgombák túlszaporodnak, feljebb vándorolhatnak a vékonybélbe és áthatoló képességüknek köszönhetően átjutnak a bélfalon, bejutnak a véráramba.  Ha már egyszer kiszabadultak, a gombák gyakorlatilag a test bármely területét elfoglalhatják, különösen az emésztőszerveket ( bármit, aminek nyálkás a felülete) a szájtól a végbélig. A gomba a szívet is elfoglalhatja és olyan tüneteket okozhat, melyeket koleszterin-elzáródásoknak vélhetnek. 
A tüdőben is megtelepedhet s ha ezek valamiféle észrevehető tömeget képeznek szintén téves diagnózist adhat. A gomba az agyat is megtámadhatja, csakúgy mint az arcüreget vagy a hallójáratokat.

A gombák elszaporodását jelző tünetek a következők: idült ízületi fájdalom, visszatérő fertőzések, fáradtság, savasság, fejfájás, a végbél viszketése, bőrproblémák és érzékszervi problémák, mint pl. a fülcsengés, szédülés, szemproblémák.

A gombák bármely szervben gyulladást idézhetnek elő és szerepet játszanak a prosztata gyulladása, a méh fibróma, a szív-érrendszeri stressz és idült torokfertőzések esetében. Egyetlen egy candida gomba több mint 70 toxint bocsát ki, ami a májra hatalmas terhet ró, hogy mindezt a mérget feldolgozza.

Nézzük meg, mik azok a hajlamosító tényezők, amelyek a gombák túlszaporodásához vezetnek?

Stressz A krónikus stressz a PH-t a savas állapot felé viszi, mely kedvező környezet nemcsak a gombák, de bármely más kórokozó számára.

ÉtrendA cukor táplálja a gombákat. A gombák melléktermékként pedig alkoholt erjesztenek, ezért előfordulhat, hogy ha valakinek nagy mennyiségű elszaporodott gomba van a szervezetében , alkoholos hatás alá kerülhet, miután cukrot vagy finomított gabonát fogyasztott.

Étkezési szokásokA mai gyorséttermi mentalitás nem hagy időt a nyugodt emésztésre, ez gátolja az emésztőenzimek termelését, ez a hasnyálmirigy gyengeségéhez is vezet.  Ilyenkor az étel hajlamos megrohadni, ez a rosszul emésztett étel viszont táplálékul szolgál a gombák számára.

AntibiotikumokJól ismert tény, hogy az antibiotikumok használata súlyosan károsítja az egészséges baktériumokat , vagyis a vastagbél bélflóráját, ilyenkor szükséges egy probiotikus kúra. De ami felett általában elsiklanak az az, hogy a húsokat és tejtermékeket előállító ipar az antibiotikumokat, szteroidokat és ipari hormonokat szabadon használja fel és így átadja azt a gyanútlan vásárlónak.

Születéskori gombás fertőzésMivel a szülőcsatorna a gombák számára kiváló környezet, így sok újszülött van kitéve a csecsemőkori szájpenésznek, általános az emésztési probléma - hasfájósság, de a kipirosodott fenék is összefüggésbe hozható a candidával.

Alacsony oxigén szintA gombáknak nincs szükségük oxigénre, sőt, az oxigén mérgező a gombákra nézve. Amikor a gombák birtokba vesznek egy testsejtet, a legelső dolguk, hogy kikapcsolják az oxigén anyagcserét. Ez a legyengített sejt aztán minden más betolakodóval szemben  is sérülékennyé válik. Tehát bármely körülmény, amely alacsony oxigénszintet eredményez, hozzájárul a gombák túlszaporodásához.

És hogy mik ezek a tényezők? Pl. a stressz, a dohányzás vagy a vérszegénység bármely formája.

Létezik továbbá egygomba-allergia-autoimmunkapcsolat. Amikor a bélgombák túlszaporodnak, különös tekintettel a candidára, akkor felvándorolnak a vékonybélbe, ahol szó szerint lukakat fúrnak a bélfalba. Ez a „lyukas bél” lehetővé teszi az ételek számára, hogy emésztetlenül jussanak be a véráramba. Ezek után az immunrendszer riadót fúj az idegen betolakodó ellen és antitesteket aktivál, hogy megtámadja az ellenséget. Ha az emésztetlen étel fehérje hasonlít egy bizonyos testszövet fehérjéjére, az immunrendszer a testet is megtámadja, és ez egy sor autoimmun terheléshez vezet, pl. ízületi gyulladás, irritábilis bélszindróma stb.

Végül pedig azt is tudnunk kell, hogy a szervezet rosszindulatú folyamatainak egyik legfontosabb jelzője a gombák és paraziták mérhetetlen mennyiségű elszaporodása!

A biofeedback mérés során a gombák mennyisége kimutatható és  a gép segítségével is csökkenthető.

Fontos kiegészítés lehet a svájci Teafa olaj, melyet 2x2 csepp belső használatával kell alkalmazni,                                                                                       illetve a Paraprotex (Calivita) nevű készítmény.
Mindkettőt ajánlatos Nahrin Barack-vagy Almaíróval kiegészíteni a prebiotikus hatás miatt: segítségével nagyon egyszerűen és gyorsan egyensúly hozható létre a szervezetben a gombák terén is.

                                                                                      
Végül ne feledkezzünk el a gombásodás
lelki aspektusáról sem. A gombafertőzések melléktényezője a tanult negativitás! Vigyünk több fényt és életet az életünkbe, vegyük magunkat körül vidám emberekkel! Kerüljük az olyan helyzeteket, embereket vagy információkat, amelyek frusztrálnak és lelomboznak.
Ez is segít támogatni az immunrendszert és visszahelyez bennünket a teljes jóllét megtapasztalásába.