fejlec

Allergia


ALLERGIA

Az allergiák megértése nem könnyű feladat. A beszámolókból az átélt tapasztalatok széles skálájával találkozhatunk az ismeretlen okból fellépő enyhe reakciótól  vagy az  évszaktól függő kellemetlen szénanáthától kezdve egészen az élteveszélyt jelentő sokkos állapotig.

Úgy tűnik, hogy bármely anyag bármilyen formában (gáz, folyékony, szilárd) bizonyos emberek számára előidézhet valamilyen mértékű negatív hatást.
Ezt könnyen megérthetjük, ha tudjuk, hogy mi mindannyian biológiailag egyedi lények vagyunk. Így egyesek számára az "egészséges" ételek is viselkedhetnek lassú méregként. Kutatók szerint a nem diagnosztizált ételérzékenységek a lakosság több, mint felét érintik.
Technikailag az allergia az immunrendszer egy specifikus fehérjére adott válasza: a szervezet antitesteket gyárt, hogy az "idegen betolakodókat" legyűrje. Azok a sejtek, szervek, szövetek azonban, amelyek a mi szervezetünkben erre a fehérjére hasonlítanak, gyakran kerülnek össztűz alá és így az antitestek végül a saját testünket támadják meg.

Az étel intolerancia  inkább az étel teljes emésztését vagy anyagcseréjét érintő alacsony vagy nem megfelelő enzimtermelés kérdése. A nyers ételek tartalmazzák azokat az enzimeket, amelyekre a szervezetnek szüksége van: az ételek megfőzése nagymértékben elpusztítja ezeket az enzimeket. A szervezet viszont megkísérli ezt kiegyenlíteni és magából a testből von el enzimeket (még akkor is, ha a sejteken belüli enzimtartalékot meríti ki), hogy az emésztés által támasztott követelményeknek megfeleljen.

Tehát megállapíthatjuk, hogy az allergia immunológiai kérdés, míg az étel intolerancia enzim probléma.
Ezek a problémák szinte bármilyen tünetet előidézhetnek.

A következő tüneteket pl. az ételérzékenységek bármely típusával össze lehet kapcsolni: fáradtság (amelyen nem segít a pihenés), duzzadt nyirokcsomók, krónikus hasmenés, vastagbél gyulladás, kiütések, pikkelysömör, hiperaktivitás, érzékeny bélrendszer, ekcéma, migrén.
Az allergiák valójában autoimmun válaszok, és minden autoimmun rendellenesség lyukas bél szindrómával jár együtt. A lyukas bél azt jelenti, hogy a bélfal védő, "jó" baktériumokból álló rendszere - legtöbbször antibiotikumok  szedése miatt - sérül,  így a véráramba abnormálisan nagy fehérjemolekulák  kerülnek és ezzel egy sor allergiás reakció indul el.

A SCIO biofeedback során a teszt az allergiákat és az intoleranciákat együttesen jelöli. Az egyes ételekre adott reakciókat is meg lehet nézni. Nagyon fontos a homotoxikológia panelen a lyukas bél szindrómát ellenőrizni, ebből levonható, hogy ez a probléma mennyiben járul hozzá az összes allergia terheléshez.
A gép számos lehetőséget nyújthat az allergiák enyhítésére, egyénre szabott program lefuttatását igényli minden eset.


A természetes anyagok is nagyban hozzájárulnak a sikerhez. A bélrendszer tisztítása a svájci Barack-vagy Almaíróval sokszor hoz hihetetlen javulást mind a felső légutakban jelentkező allergiáknál, mind a bőrallergiák tekintetében.
A parlagfű allergiások kedvence az Eucasol spray, melyet zsebkendőbe fújva kell belélegezni.

A bélfal baktériumflórájának visszaállítására kitűnő lehetőség a Probiofit nevű szimbiotikum, mely probiotikumot és prebiotikumot egyaránt tartalmaz.