fejlec

Országos Egészségőrző Program

Közel 15 éve alakult meg Magyarországon az Életfa Országos Egészségőrző Program, melynek megálmodója és igazgatója Schmidt Ferenc, s amelynek jómagam is egyik vezető munkatársa vagyok.

Célja a magyar emberek egészségének megóvása és helyreállítása,  az igazi prevenció lehetőségének megismertetése az egész magyar lakossággal.

Nagy szerepet kap ebben az emberek szellemi-lelki épülése is, így megalakultak országszerte az Életfa klubok, melyek egyikét magam is működtetem Debrecenben, a Busi u. 2. sz.alatt, a hónap első és harmadik hétfőjén 16.30 órától s ahová szeretettel várok  minden érdeklődőt. A belépés ingyenes.
Az Életfa program  nemes célja az is, hogy összehozzuk az embereket, családokat, ismerősöket olyan találkozók által, ahol mindenki tiszteli a másikat, ahol a szeretet, az egészség, a mozgás a fő összetartó erő.

Mert hogyan is lehetne egészség mozgás nélkül? Túrázók, jógázók, biciklizők társaságai jöttek létre, rendezünkgyerekeletfa fozesszabadtéri családi napokat, ahol főzőversenyekre lehet benevezni, elindítottuk a gyerekek egészséges életre nevelését, amit önköltséges táboroztatások tesznek színessé.
Beindult az óvodás korúak  "nevelése" is: játékos feladatok, bábozás, mesék által tanítjuk meg a kicsiket, hogy hogyan őrizzék meg az egészségüket a természet erejével, a gyerek jógával, az eg
észséges étkezéssel.

A legkedveltebb rendezvények közé tartoznak a helyi és az országos konferenciák, melyek a prevenció, az egészségmegőrzés természetes útját mutatják meg minden érdeklődőnek.
Boldog vagyok, hogy ennek az úttörő munkának a részese lehetek és élvezhetem azt a számtalan pozítív élményt, ami ezzel a "munkával" jár. És itt eszembe jut egy emlékezetes mondat, valakitől hallottam, így szól:

"Mit gondoltok, ha valaki olyan munkát végez, amit szeret, az a nyugodt élet receptje?
Nem!  Az az érdekes élet receptje!"