fejlec

Fogak


FOGAK

A civilizált emberiség 96 %-nak a fogazata nem egészséges: az 50 év felettiek fele már elveszítette saját fogait, a 2 éves gyermekek 50%-nak van szuvas foga, a 15 éves korosztály fogainak több, mint a fele szuvas és háromnegyed részüknek ínygyulladása is van.
A fogak elvesztését különböző életkorokban a fogszuvasodás és a fogágybetegségek közel azonos súllyal okozzák.

32 európai országban szervezett felmérés szerint Magyarország csaknem a legrosszabb helyen áll a fogszuvasodás elterjedtségét tekintve.
Ahhoz, hogy caries jöjjön létre, több tényező együttes jelenléte szükséges.

-a szervezet állapota, mint általános tényező
- a táplálék során lebomló anyagok táptalajt szolgáltatnak a belőlük savat képező mikroorganizmusok számára
 - a mikroorganizmusok a táplálék szénhidrátjait lebontva tejsavat termelnek, ez a fogzománcot megtámadja és az  ásványi anyagokat kioldja
- az időfaktor is jelentős tényező: minél gyakrabban éri savas kémhatás a fogzománcot, annál hamarabb jön létre szuvasodás
 
A fogágybetegség elsődleges oka a fogak között lerakódó foglepedék, mely krónikus ínygyulladást és fogágybetegséget okoz. Ezt szintén befolyásolja a szervezet ellenálló- és védekezőképessége.

A Nelson Scio biorezonanciás készüléken igen részletes és mélyre nyúló fogászati program van, melyet eredetileg azért fejlesztettek ki, hogy legyen egy olyan eszköz, amit fogorvosok tudnak használni.
Fogak kezelésére természetesen elsősorban a fogorvost érdemes igénybe venni, azonban több szempont is szól a fogászati program használata mellett.
Először is a tesztoldalon már megjelenik, ha valamelyik fog- illetve ínyrészen probléma van, így felhívhatjuk az illető figyelmét olyan dologra, amit ő eddig nem is sejtett.
Fontos energetikai jelzést ad a készülék a még meglévő amalgám tömésekre, illetve egyéb káros fogászati anyagokra is.

Ínygyulladás esetén nagyon jó kiegészítője a gép a fogorvosi kezelésnek, illetve sürgős, fájdalmat okozó állapotoknál azonnali segítség arra az időre, amíg a fogorvosi kezelést el nem lehet érni.


A természetes anyagok használata is nagy segítség: a 31-es olaj rendkívül eredményesen használható ínygyulladás, illetve fogínysorvadás esetén. Fájdalmat is csillapít, fogászati, szájsebészeti beavatkozás esetén pedig a Teafa olajjal együtt a gyógyulás ideje a felére-harmadára csökken!