fejlec

Étkezés- Túlsúly


ÉTKEZÉS - TÚLSÚLY

Nincs még egy olyan területe az életnek, ahol annyi ténnyel és tévhittel, meggyőző érvvel és ellenvéleménnyel találkozhattunk volna az elmúlt időszakban, mint az egészséges táplálkozás de legfőképpen a túlsúly és a fogyás témaköre. Hiszen egyszer azt hallottuk, hogy isten őrizz a tojástól, majd azt, hogy dehogy is növeli a koleszterinszintet, ellenkezőleg: épp hogy leviszi!
Majd, hogy ki a
vajjal, edd a margarint, mert az a korszerű, aztán meg, hogy az egyenest méreg! Vagy: egyél reggel
király módra, aztán, hogy mégis inkább csak gyümölcsöt majszolj délig.
De ugyanígy jártunk a
fogyókúrával is: a nullkalóriás diétától a káposztalevesig, a kalória számlálástól a fehérje diétáig mindegyik módszer egekbe magasztalt, majd porba tiport lett egyik napról a másikra.

Mit tegyünk hát,
hogyan igazodjunk el
ebben az óriási útvesztőben?

Természetesen, mint az élet más területén, itt sem lehet megfellebezhetetlen kijelentéseket tenni. Mert minden ember más, minden szervezet más, ezért, ami az egyik ember számára gyógyhatású, az lehet, hogy a másik számára betegséget okoz.

Amiben viszont mindenképp egyet érthetünk az az, hogy mostani korunk élelmi anyagai nem is hasonlítanak nagyanyáink étkeire. Levehetünk szinte bármit az élelmiszerbolt polcáról: tele van mesterséges anyagokkal, legyen az egy mosolygó alma vagy egy hamvas barack akár. Hiszen benne van a permetezőszer, a műtrágya, a rovarirtó maradéka.
A többi élelmiszer pedig tartósítószert, vegyi aromákat, a kémiai ipar "remekeit" tartalmazza.

Ma egy újszülött vérében 200 féle vegyi anyagot tudnak kimutatni!

Ki tudjuk ezeket kerülni? Aligha.

Éppen ezért, inkább az
állandó tisztítás, szerveink tehermentesítése az, amit mindannyian megtehetünk. Erről a "Méregtelenítés" címszó alatt már írtam. De itt kell megemlítenem, hogy a Just-Nahrin cég azért különleges a piacon, mert termékei élelmiszer alapúak, tehát nem étrend kiegészítők, hanem élelmiszerek! Használatukkal bátran kihagyhatunk egy-egy étkezést és a legkülönbözőbb egészségóvó hatásuk mellett biztosak lehetünk abban, hogy csakis a legtisztább és a lehető legvegyszermentesebb bio ételt vesszük magunkhoz.
Külön figyelmet érdemelnek a
Nahrin fűszerek, melyek speciálisan kialakított nagyon kicsi sótartalma önmagában is az egészséget szolgálja, nem beszélve a rengeteg bio minőségű élő fűszer keverékéről, melyek miatt már az ókorban is szinte arany értékűnek tekintették az efféle ínyencségeket. Vagy ott van a Zöldségleves, melyet 20 féle zöldségből készítettek, íze vetekedik a legjobb húslevesével, de akár lázcsillapításra, ásványi anyagok pótlására is fél perc alatt elkészíthető.

De mi legyen a
fogyókúrával?

Aki ezzel a problémával küzd, javaslom, először is ne fogyni akarjon, hanem csinosodni. Az elme számára ugyanis a "fogyás" összetéveszthető az "elfogyással" és ezt aztán végképp nem akarnánk!
A fogyókúrák sorában nekem legszimpatikusabb a
Norbi-féle elv, mely viszonylag könnyen betartható hosszú távon,  nem viseli meg az idegrendszert és legfőképpen eredményes.  Miért? Mert nem "kúra", amit ideig-óráig tudunk elviselni, hanem egész életre bevállalható életforma.

Van-e étrend kiegészítő, amivel segíteni lehet a fogyást?

A svájciak kínálatában éppen ez nem lenne? Bizony nagyon meggyorsítja az eredményt a Minci A és Minci B kapszula, mely természetesen csak gyógynövényekből áll. A Minci A az éppne elfogyasztott ételt nem engedi zsírrá alakulni, a Minci B pedig a már meglévő zsírkészletet oldja.
Javaslatom: reggeli és vacsora előtt 2-2 Minci A, délben 2 kapszula Minci B.

Van még egy
fontos tény, amire szeretném felhívni a figyelmet!
A mai étkezéssel nem tudunk
elegendő vitamint bevinni a szervezetünkbe, ezért a sejtjeink éheznek. Emiatt azt az üzenetet küldik az agynak, hogy: "Még, még, adj enni!"
És mit teszünk?
Nassolunk, eszegetünk, mert mindig kell valami!
Ellenben ha ellátjuk a szervezetünket megfelelő mennyiségű
természetes vitaminnal (mint pl. a Narosan vitaminok, amiket ráadásul a legprecízebb arányban állítanak össze),  ez a helyzet rögtön megszűnik, mert minden fontos anyag bent van a sejtekben.
Tehát ha természetes vitamint viszünk be, az - a tévhittel ellentétben - nem hogy hízlalna, ellenkezőleg: a nassolás megszüntetésével
fogyást eredményez!

Nos, a biorezonancia tud-e segíteni abban, hogy bátran nézzünk bármikor tükörbe?
Azt mondhatom: mindenképpen! A szervezet általános helyzetének felmérése nagyon jó támpont ahhoz is, hogy kiderüljenek azok a tényezők, amelyek esetleg akadályozzák az ideális testsúly elérését. A savasodás vagy a gombák jelenléte mindenképpen ide sorolandó.
Nagyon fontos a mentális tényezők feltérképezése és harmonizálása is: csak az egyensúlyban lévő lélek alkalmas a sikeres fogyókúrához.
A gépnek van un. "zsíroldó" programja is, mely természetesen nem helyettesíti az étkezésre való odafigyelést és a mozgást, de feltétlenül elősegíti, hogy biztosabban és tartósabban érjük el a vágyott eredményt.