fejlec

Cukorbetegség


CUKORBETEGSÉG


A cukorbetegség a világon a leggyakoribb anyagcsere-betegség, mely szövődményei révén komoly problémákat indít el az életminőség és az életkilátás terén.

A betegség jelentkezésekor az inzulinhatás csökkent vagy hiányzik, emiatt a szervezet egyes sejtjei nem képesek a vérből a szőlőcukrot felvenni, így éheznek. A vérből a szőlőcukor a vizelettel kiürül, innen a betegség neve.
Az inzulinhatás csökkenése vagy hiánya kialakulhat inzulinhiány vagy inzulinrezisztencia miatt.
Jelenleg akkor beszélünk cukorbetegségről, ha az éhgyomri vércukorérték ismételten 7,0 mmol/l vagy magasabb illetve ha a cukorterhelés után két órával mért érték 11,1 mmol/l vagy magasabb. Ha az első érték 6,1-6,9 között, illetve a második 7,8-11,1 között van, még nem beszélünk cukorbetegségről, de fokozott rizikóval állunk szemben. Ilyenkor csupán életmódváltoztatással is korrigálni lehet az eltéréseket.

Megkülönböztetünk 1-es és 2-es típusú cukorbetegséget.
Az 1-es típusú esetében abszolút inzulinhiány van, melynél egy autoimmun gyulladás következtében elpusztulnak a hasnyálmirigy inzulint termelő béta sejtjei. Ez a diabetes leggyakrabban gyermek-és fiatal felnőttkorban jelentkezik és a cukorbetegségek 10 %-át teszik ki.

A 2-es típusú cukorbetegséget a finomított cukrok és szénhidrátok magas glikémiás indexe okozza. Minél magasabb a glikémiás indexe a szénhidrátnak, annál gyorsabban szívódik fel és jut a vérbe és annál nagyobb inzulintermelésre serkenti a szervezetet.
A hosszú időn át fennálló magas inzulinszint miatt a sejtek kezdenek ellenállni a beléjük áramló túl sok cukornak és kialakul az inzulinrezisztencia. Mivel azonban a vérben ott a sok cukor, a szervezet még több inzulint termeltet de a hasnyálmirigy egy idő után feladja a küzdelmet.

A 2-es típusú betegek 80%-a elhízott és magas vérnyomástól szenved. Ezen betegek száma az egész világon rohamosan nő az egészségtelen életmód és a helytelen táplálkozási szokások miatt.
A cukorbetegség legkomolyabb szövődménye a szív-érrendszeri betegségek súlyos és gyakori előfordulása.

Mit tehetünk?
Természetesen csökkentsük a finomított cukrok mennyiségét! A mozgás beiktatása is óriási eredményekhez vezet, ennek gyakorlása itt szinte kötelező!
A Nahrin itt is a legnagyobb segítség: élelmi anyagainak kifejlesztésében követi a legfontosabb elvet: "Tégy a három fehér méreg ellen!", ( só, cukor, fehér liszt! ) Fontos tudni, hogy a Csokipuding nevű készítménye cukorbetegség és lisztérzékenység esetében is tökéletes édesség, de egyben a prevenciót is szolgálja.
A már kialakult betegségben is van segítség: Barack- vagy Almaíró, Articsóka, Borsmenta-zöldtea tabletta, Basico, Vivi aloe. Csak néhány termék azok közül, melyek rendszeres és hosszú távú használata során elindul a szervezet öngyógyító folyamata.

A biorezonancia is segíthet: a helyreállítást bioelektrikai stimulációval lehet támogatni. Nagyon jelentős szerepe van  az egész szervezet harmonizálásának, valamint az érzelmi kiegyensúlyozásnak.  Ez utóbbi mindig rendkívül fontos, mivel szinte minden betegség kiindulópontja az abnormálisan magas és krónikus stressz. Életünkben visszatekintve majdnem kivétel nélkül megtalálható a betegséget okozó rendkívüli élethelyzet is.
A készülék meghatározott programjai  energetikailag segítenek a vércukor szabályozásában is.Mivel a Nelson SCIO gép az egyik legérzékenyebb és legintelligensebb fajta, ezért érdemes a gép által javasolt úthoz igazodni. Ily módon a program minden esetben hagymahéj-szerűen bontja le a szervezet számára legfontosabb megoldandó problémákat.
Ezután következhet a felmerülő egyéb eltéréseknek a fokozatos kiegyensúlyozása.