fejlec

Hormonok


HORMONOK

A hormonok olyan jelhordozó molekulák (kémiai hírvivők, transzmitterek) amelyek befolyásolni képesek más sejtek működését, ezáltal az életfolymatokat szabályozzák.
A hormonokat a belső elválasztású mirigyek termelik. Ez a váladék a vérbe ömlik, hatását kifejtve nem raktározódik, hanem kiürül a szervezetből, nagyrészt a vizelettel.

Direkt és indirekt hormonok vannak, az előbbiek közvetlenül a szervekre, az anyagcserére hatnak, míg az utóbbiak más belső elválasztású mirigyek működését szabályozzák.
Hyperfunkció esetén túlműködés van, míg a hypofunkció alulműködést jelent.

A hormonelválasztás zavara vagy hiánya az oka sok betegségnek, például a cukorbetegségnek, a Basedow-kórnak, a menstruációs ciklus rendellenességeinek, a meddőség bizonyos formáinak, de hormonhiány okozza például a klimax tüneteit vagy szerepe lehet a csontritkulásnál is.

Jóllehet a biorezonancia külön programot biztosít a hormonok feltérképezésére, azok energetikai állapotára és egyensúlyozására is, mégis célszerűbb az első találkozások alkalmával mindig a szervezet teljes harmonizálását végezni. Ebben nyugodtan hagyatkozhatunk a készülék "vezetésére", hiszen mindig a legfontosabb részeket helyezi előtérbe, s ily módon, mint egy hagyma héja, fokozatosan válnak le a problémásabb  területek.
S ha azt vesszük, hogy betegségeinknek jóformán kivétel nélkül lelki okai vannak, akkor könnyen megérthető, hogy a kezdeti harmonizálás, az idegrendszer egyensúlyozása, nem utolsó sorban a stresszoldás és az egész szervezet  energetikai "rendbetétele" oly mértékben sikeres lehet, hogy nagyon hamar elkezdődnek az öngyógyító folyamatok.

A szervezetünk hormonális jellegű problémáiban is rendkívül fontosak a kivűlről bevitt természetes anyagok, elsősorban a máj és a bélrendszer tisztítása, (Articsóka és Barack- vagy Almaíró ) mely által rendkívül sok energia szabadul fel. Így elindulhat a  regenerálódás a legkülönbözőbb - akár a hormonális problémákban is.
A klimax tüneteinek megszüntetésére valamint a menstruációs problémák rendezésében is nagy segítség a Soyafit ital, mely kiváló az érrendszerre, a csontokra és a látásra is (lutein ) és természetesen nem génkezelt szóját tartalmaz. Kiválóan használható még a Teafa olaj, melyben ugyanúgy, mint a Soyafitben, fitoösztrogén van.